ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнців просять оплачувати електроенергію

Українців просять оплачувати електроенергію

Багато українців через вторгнення російських військ не можуть своєчасно або в повному обсязі сплачувати за послуги ЖКГ. Міністр енергетики Герман Галущенко закликав мешканців України хоча б якомога оплачувати рахунки за електроенергію

 

Багато українців через вторгнення російських військ не можуть своєчасно або в повному обсязі сплачувати за послуги ЖКГ. Міністр енергетики Герман Галущенко закликав мешканців України хоча б якомога оплачувати рахунки за електроенергію.

За його словами, після того, як війська Росії вторглися в Україну, фізичні особи та підприємства стали на 60% менше платити за електроенергію. Через це енергетичні компанії не можуть купувати паливо, платити зарплату своїм працівникам.

Така ситуація може призвести до того, що енергосистема України вже найближчим часом зіткнеться із серйозними проблемами. Тому Галущенко закликає українців не забувати навіть під час війни про оплату електроенергії.

Українців попросили якомога оплачувати електроенергію

Тим часом, через те, що багато громадян під час війни втратили свої заробітки, Кабмін заборонив штрафувати за не сплачену або невчасно сплачену комуналку. У цьому продовжують виплачувати субсидії. Проте, боржникам з комуналки можуть відмовити у субсидії.

Таким чином, незважаючи на військовий стан за комунальні послуги, все-таки потрібно платити. Але пеня не налічується.

 

 

 
Коментарі (0)