ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУкраїнців, що працюють неофіційно, пропонують позбавляти права голосу

Українців, що працюють неофіційно, пропонують позбавляти права голосу

У Державній службі з питань праці пропонують позбавити права голосу на виборах громадян, які працюють без офіційного оформлення

У Державній службі з питань праці пропонують позбавити права голосу на виборах громадян, які працюють без офіційного оформлення.

Таку пропозицію озвучив голова Держпраці Роман Чернега, передає УНІАН.

"Станом на сьогодні ми можемо говорити про кілька мільйонів наших громадян, які працюють за межами офіційних трудових відносин", - заявив чиновник.

За його словами, отримуючи зарплату "в конвертах", громадяни погоджуються на відсутність соціальних гарантій і прав повноцінних членів суспільства.

Він додав, що в деяких країнах право голосу на виборах мають лише платники податків.

"Я думаю, було б непогано передбачити і у нас такі запобіжники, які б працювали системно і допомагали робити Україну краще, економічно стабільної, багатою", -сказав Чернега.

Нагадаємо, що Державна служби України з питань праці в 2018 році виявила 25 179 працівників, допущених до роботи без належного оформлення трудових відносин, в результаті чого наклала на роботодавців штрафи на суму близько 1,7 мільярда.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Листопада 2019 p. 22:56
Взагалі,багато осіб непенсійного, але вже досить похилого (за 50) віку не мають ні зарплат, ні пенсій: звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам.-----------------------------------------------------А тепер тих позбавлених державою засобів існування будуть вважати працюючими неофіційно...