ГоловнаГоловнеЗаконодавствоУкраїнців штрафуватимуть за «дірки» в трубах

Українців штрафуватимуть за «дірки» в трубах

Закон вносить зміни до статті 292 Кримінального кодексу Україні, що збільшують штрафні санкції за пошкодження або руйнування магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів або нафтопродуктопроводів, відводів від них.

Верховна Рада Україна  прийняла в ході повторного другого читання в цілому як закон законопроект № 9344, яким збільшується штраф за втручання в роботу або пошкодження трубопровідного транспорту до 1 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходу громадян.

«За» ухвалення законопроекту про внесення змін до статті 292 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за втручання в роботу об'єктів трубопровідного транспорту проголосували 243 народних депутата з мінімально необхідних 226, передає кореспондент «У.К». 

Закон вносить зміни до статті 292 Кримінального кодексу Україні, що збільшують штрафні санкції за пошкодження або руйнування магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів або нафтопродуктопроводів, відводів від них, технологічно пов'язаних з ними об'єктів, споруд, засобів обліку, автоматики, телемеханіки, зв'язку , сигналізації, а також незаконне втручання в роботу технологічного обладнання, якщо ці дії призвели до порушення нормальної роботи зазначених трубопроводів або створили небезпеку для життя людей. 

Перераховані вище порушення караються штрафом від 100 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до п'яти років.

 
Коментарі (0)