ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнців відучать від «безкоштовних» енергоресурсів

Українців відучать від «безкоштовних» енергоресурсів

У США вважають, що висока вартість газу змусить українців економити. Це єдиний спосіб переконати людей використовувати енергоресурси ефективно.

Головна проблема в енергосекторі України - у підвищенні його ефективності, тобто в ефективному використанні енергоресурсів безпосередньо громадянами, які звикли до майже безкоштовного користування ресурсами. Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив координатор з міжнародних енергетичних питань, керівник Бюро енергетичних ресурсів у Державному департаменті США Амос Хохштейн.

«Існує світовий досвід, який доводить, що іншим чином, окрім як підняти ціни на ресурси, зокрема енергетичні, переконати людей використовувати їх ефективно - неможливо. Рахунок за використані енергоресурси - найдієвіший аргумент, особливо якщо людині він дуже не подобається. Це остаточно переконує змінити своє ставлення до використання ресурсів, спонукає до ефективних дій, у тому числі до заощадження», - сказав він.
 
За його словами, Уряд в такій ситуації поводиться так само, як і люди.
 
«Однак проблему підвищення цін можна розглядати і з іншого боку: якщо ви купуєте який-небудь продукт за десять гривень, а потім продаєте його за п'ять, то скоро нічим буде давати здачу», - сказав пан Хохштейн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна домовилась з МВФ про підвищення тарифів на газ майже на 300%. У зв'язку з таким ростом цін, інфляція до кінця 2015 року становитиме 25-26%.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Лютого 2015 p. 21:04
Підвищення цін -- це знецінення грошей. А знецінення грошей -- це наглий грабунок громадян державою, оскільки вона друкує гроші. Під словом "держава" тут мається на увазі її керманичі. Сьогодні ви за певну суму національних грошей можете купити певну кількість товару або послуг, завтра за ту саму суму грошей -- купити можете вже менше, післязавтра за цю ж суму -- ще менше і т.д. Знецінення грошей певної країни автоматично підвищує ціну грошей тих країн, де не було знецінення.-------------------------------------------------------------------------------------Держсекретар США Керрі - "Слава Україні!". Зараз курс: один долар--тридцять гривень. То чому б не слава?