ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнців закликають менше «палити» світла

Українців закликають менше «палити» світла

Через дефіцит вугілля «НЕК «Укренерго» б'є на сполох і просить населення скоротити споживання електроенергії у години пік. Інакше енергосистема країни не витримає навантаження.

Українцям необхідно знизити споживання електроенергії, особливо в години максимального навантаження енергосистеми України з 17:00 до 21:00 години. Про це повідомляє прес-служба ДП «НЕК «Укренерго».

Згідно з повідомленням, питання необхідності зниження споживання електроенергії набуло вагомого значення у зв’язку із нестачею вугілля для виробництва електроенергії тепловими електростанціями енергогенеруючих компаній внаслідок руйнування терористами на Сході країни шахт, залізничної колії та мостів.

За даними Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії, при одночасному вимкнені лише однієї електролампи потужністю 60 Вт всіма побутовими споживачами зниження споживання електричної потужності відбудеться на величину понад 1000 МВт. Це складає близько 4% від навантаження в цілому по Україні у вечірні години доби.

«Загальна кількість побутових споживачів по Україні станом на 1 січня 2014 року (без урахування АР Крим та м. Севастополя) становила 18,3 млн, у тому числі міських – 12,2 млн та сільських -  6,1 млн» - йдеться у повідомленні.

При цьому зауважується, споживання електричної енергії за 9 місяців 2014 року групою споживачів «Населення» (без урахування АР Крим та м. Севастополя) склало  28,5 млрд кВтг, у тому числі міського -19,9 млрд кВтг та сільського - 8,6 млрд кВтг. Питома вага споживання електричної енергії групою споживачів «Населення» від загального обсягу електроспоживання по Україні (нетто) за 9 місяців 2014 року складала 28,5%.

Питома вага навантаження групи споживачів «Населення» від загального обсягу навантаження по Україні (нетто) у суміщений максимум навантаження (на 18 годину) в зимовий режимний день 18 грудня 2013 року складала 50,4%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 18 листопада набрали чинності тарифи на електроенергію для населення, що проживає у квартирах цокольних поверхів житлових будинків, які раніше прирівняли до тарифів на світло для населення, яке проживає в звичайних квартирах.

 
Коментарі (0)