ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнців змусять платити за дороги

Українців змусять платити за дороги

В Україні можуть побудувати концесійну дорогу вартістю від 700 млн до 1,2 млрд євро.

В Україні можуть побудувати концесійну дорогу вартістю від 700 млн до 1,2 млрд євро. Про це повідомив директор департаменту «Єдиного інвестиційного вікна» Сергій Євтушенко.

«На сьогоднішній день в агентство звертаються лідери галузі світові, найбільші компанії з Франції, з Австрії, з Бразилії, з Португалії, які зацікавлені в будівництві концесійних доріг в Україні... Сьогодні в регіоні Центральної і Східної Європи ми практично остання країна, яка не реалізує концесійну модель в дорожньому будівництві. Для порівняння, Російська Федерація запускає чотири платні дороги і ще 20 проектів», - сказав пан Євтушенко.

На запитання, який об'єм інвестицій потрібен для вирішення цього проекту, яка його окупність і скільки може коштувати вартість проїзду, Євтушенко відповів: «Це може коштувати від 700 млн до 1,2 млрд євро. Це дорога плюс мостовий перехід через Дніпро».

Пан Євтушенко зазначив, що запланований період окупності проекту - максимум 12-15 років. «Вартість проїзду потрібно порівнювати з країнами сусідами... Десь 10 євроцентів за кілометр», - додав він.

Джерело – РБК-України

 
Коментарі (0)