ГоловнаНовини ЖКГПодіїУкраїни знову немає в оновленому списку країн, яким дозволено в'їжджати до ЄС

України знову немає в оновленому списку країн, яким дозволено в'їжджати до ЄС

Україна не увійшла до оновленого списку третіх країн, резидентам яких дозволено в умовах пандемії коронавірусу в'їжджати в держави ЄС
Україна не увійшла до оновленого списку третіх країн, резидентам яких дозволено в умовах пандемії коронавірусу в'їжджати в держави ЄС, випливає з публікації Ради ЄС.
 
Комітет постійних представників країн Євросоюзу (Coreper) обговорив напередодні в Брюсселі список, який Рада ЄС оновлює кожні два тижні.
 
В оновленому списку залишаються 12 країн з попереднього переліку: Австралія, Грузія, Канада, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Таїланд, Туніс, Уругвай, Південна Корея, Японія, а також Китай (за умови взаємності зняття обмежень).
 
З попереднього списку виведений Алжир.
 
Цей список не є юридично зобов'язуючим. Він повинен переглядатися кожні два тижні і може оновлюватися Радою ЄС в залежності від обставин після консультацій з Європейською комісією та відповідними установами та службами ЄС в результаті загальної оцінки, заснованої на узгоджених умовах.
 
Обмеження на поїздки можуть бути повністю або частково зняті або знову введені для конкретної третьої країни, вже внесеної до списку, відповідно до змін в оцінці епідеміологічної ситуації.
 
Критерії визначення третіх країн, для яких можна знімати діючі обмеження на поїздки, включають, зокрема, "епідеміологічну ситуацію і заходи стримування, в тому числі фізична дистанціювання, а також економічні та соціальні оцінки", зазначалося в рекомендації, опублікованій в Брюсселі.
 
Що стосується епідеміологічної ситуації, що включаються в список третіх країн повинні, зокрема, відповідати наступним вимогам:
 
- число нових випадків зараження COVID-19 за останні 14 днів на 100 тис. Жителів має бути близьким до середнього показника ЄС або нижче його (за даними на 15 червня 2020 року);
 
- повинен спостерігатися стабільний або регресний тренд нових випадків за цей період у порівнянні з попередніми 14 днями;
 

- загальна реакція на COVID-19 повинна передбачати, в тому числі, такі аспекти, як тестування, спостереження, відстеження контактів, ізоляція, лікування і звітність, а також достовірність інформації і, при необхідності, загальний середній бал по International Health Regulations (IHR) . 

 
Коментарі (0)