ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнські дороги коштуватимуть як європейські

Українські дороги коштуватимуть як європейські

В Україні не буде дешевих доріг. Глава «Укравтодору» заявив, що вартість будівництва якісних українських доріг наближається до європейських розцінок.

Вартість будівництва одного кілометра автодороги в Україні наближається до європейської. Про це заявив голова Державного агентства автодоріг «Укравтодор» Євген Прусенко, повідомляють «Коментарі».

«Якісні дороги не можуть бути дешевими, це всім зрозуміло. Сьогодні сучасна чотирьохсмугова магістраль в Європі коштує від 7 до 10 млн. євро (за 1 км. - ред.). В Україні трохи дешевше - 5-6 млн. євро, але ця різниця поступово скорочується», - розповів Євген Прусенко.

Так, вартість одного кілометра доріг першої категорії в Україні зросла до 54 -65 млн грн за кілометр. За словами глави «Укравтодору», будівництво доріг високої якості не може обходитися дешевше.

«Тут не може бути жодних ілюзій - не буде дешевих доріг сучасних, якісних», - підкреслив пан Прусенко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив державну програму розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013-2018 рр. вартістю 214 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна», через брак фінансування, в минулому році дорожні служби капітально відремонтували 1600 км українських доріг. З усієї мережі у 170 тис. км - це всього 1%.

У цьому році «Укравтодор» отримав понад 20 млрд грн фінансування. При цьому, більше третини цих коштів пішло на погашення боргів.

Раніше голова «Укравтодору» Євген Прусенко заявляв про наміри реорганізувати державну акціонерну компанію «Автомобільні дороги України», виділити з цієї компанії окремі акціонерні компанії, сфери управління корпоративними правами яких будуть передані облдержадміністраціям.

 
Коментарі (0)