ГоловнаГоловнеБлагоустрійУкраїнські дороги потребують персоніфікованої відповідальності

Українські дороги потребують персоніфікованої відповідальності

Ключові дороги повинні залишитися у держави, а решта - перейти разом з коштами на їх утримання під контроль територіальних органів влади.

Автомобільні дороги в Україні, крім ключових, держава повинна передати на баланс місцевих органів влади. Таку думку в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня» висловив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

«Необхідно чітко розуміти, що дороги між населеними пунктами - це відповідальність «Укравтодору», а в населених пунктах, згідно з чинним законодавством, це відповідальність місцевих органів влади», - зазначив Віце-прем'єр-міністр.

За його словами, для будівництва сучасної автодорожньої мережі, необхідне чітке фокусування відповідальності, хто і за яку дорогу відповідає.

«Ключові дороги повинні залишитися у держави, а решта - перейти разом з коштами на їх утримання під контроль територіальних органів влади, щоб була персоніфікована відповідальність», - зазначив Олександр Вілкул.

«Якщо ми говоримо про дороги, то повинні розуміти, що в нас близько 170 тис. км доріг у державі. З них 95% були побудовані 40-60 років тому і розраховані на інше навантаження. Сьогодні потік автомобілів цими дорогами від двох до 10 разів більший, ніж той, що був, коли вони проектувалися», - додав він.

 
Коментарі (0)