ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнські дорожники отримають пільги

Українські дорожники отримають пільги

Пільги необхідні будівельним компаніям, щоб почати будувати якісні дороги.

Компанії, що займаються будівництвом автодоріг, повинні отримати податкові пільги, заявив вчора Віце-прем'єр-міністр, Міністр інфраструктури Борис Колесніков. 

Він пообіцяв підняти в уряді питання про звільнення підприємств цього сектора від податку на прибуток строком на десять років. Експерти визнають, що більшість компаній працюють з невеликою маржею, але необхідності вводити для них пільги не бачать. На тендерах все одно перемагають наближені до влади компанії, і витрачання коштів при будівництві доріг важко проконтролювати. 

«Потрібно дати дорожнім будівельникам пільги, подібні до пільг для готельного бізнесу. Тобто звільнити їх від податку на прибуток на десять років, щоб вони мали абсолютно прозору економіку, а за рахунок свого прибутку купували найсучасніші технології і найсучаснішу техніку», - пояснив Борис Колесніков на брифінгу після відвідин будівництва транспортної розв'язки в Майамі. 

На думку пана Колеснікова, пільги необхідні будівельним компаніям, щоб почати будувати якісні дороги. «Європа будує 1 км. дороги за 6 млн євро, а Україна - за 6 млн грн, і ці дороги змиває щороку. 

Краще відразу побудувати якісні дороги», - підкреслив він. Віце-прем'єр пообіцяв, що за якістю дорожніх робіт стежитимуть іноземні приватні компанії. Всього в концепції розвитку автодоріг до 2018 року передбачені інвестиції на будівництво і ремонт у розмірі 33 млрд дол.

 
Коментарі (0)