ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнські енергетики полюють на крадіїв

Українські енергетики полюють на крадіїв

Енергетики восьми великих компаній України об'єдналися в боротьбі з крадіжками електроенергії.

У ТОВ «ЛЕО» відбувся дводенний семінар, в ході якого експерти великих обленерго переймали один у одного досвід по зниженню комерційних втрат. Основним лейтмотивом обговорення серед представників «Київенерго», ПАТ «Дніпрообленерго», ПАТ «Полтаваобленерго», ПАТ «Чернігівобленерго», ПАТ «Сумиобленерго», ПАТ «Вінницяобленерго» стала тема «Як запобігти крадіжкам електроенергії», це одне з найважливіших завдань, яке стоїть перед кожною енергопостачальною компанією.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Товариства.

«Кожна компанія поділилася своїми напрацюваннями, - розповів учасник семінару, директор департаменту енергозбуту ТОВ «ЛЕО» Микола Лисий, - якщо до цього кожен у своїй галузі, як кажуть, варився у власному соку, то тепер оприлюднені дані можна систематизувати і більш широко застосовувати на практиці».

З кожним роком з'являються нові способи «обійти» електролічильник, тому фахівці обленерго ретельно їх вивчають і проводять свої дослідження в цій області. До слова, співробітники ТОВ «ЛЕО» надали лабораторні результати проведення дослідних випробувань впливу на лічильники різними видами електромагнітного випромінювання.

Як зазначив один з основних доповідачів Сергій Кугат, головний інженер енергозбуту ТОВ «ЛЕО», при наявності тих технічних засобів, які тепер є в компаніях, виявити недобросовісних споживачів сьогодні лише питання часу.

З іншого боку, в залежності від виду порушення Правил користування електроенергії суми нарахувань за актами (так званий штраф) для юридичних осіб можуть становити від 20 тис. грн. до 100 тис. і вище. Для побутових споживачів це «виливається» в 2-3 тис. грн, а при грубому порушенні - може перевищити 10 тис. грн. Варто відзначити, що згідно з нинішнім законодавством України ці діяння підпадають під кримінальну відповідальність.

 
Коментарі (0)