ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУкраїнські ОСББ прийнялися тестувати Фонд енергоефективності

Українські ОСББ прийнялися тестувати Фонд енергоефективності

Це різні проекти, з різних регіонів, різняться між собою за кількістю співвласників, квадратних метрів і субсидіантів

Про це повідомив представникам Єврокомісії Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко/

«Ці 10 ОСББ – «перші ластівки» співпраці з Фондом енергоефективності. Це різні проекти, з різних регіонів, різняться між собою за кількістю співвласників, квадратних метрів і субсидіантів. На них буде протестовано покроковий шлях клієнта Фонду та в кінцевому результаті ми отримаємо удосконалені процедури починаючи від енергоаудиту і закінчуючи безпосередньо впровадженням енергоефективних заходів», — зазначив Геннадій Зубко.

Протягом програми «Перші ластівки», максимально можливо будуть протестовані процедури, розроблені в рамках технічної  допомоги від Світового Банку. По завершенні програми «Перші ластівки», для Фонду і Мінрегіону буде підготовлений стислий звіт за результатами тестового етапу, із аналізом проведених тестів, отриманих висновків та рекомендацій для майбутніх процедур.

Віце-прем’єр-міністр подякував міжнародним партнерам за підтримку й допомогу  у запуску Фонду енергоефективності. Він підкреслив, що модель роботи Фонду, всі його процедури, операційна діяльність, програми й продукти розроблені за підтримки та безпосередньої участі представників Світового Банку, Європейського Союзу та Уряду Німеччини, які вже інвестували більше 100 млн євро для підтримки його діяльності.

Нагадаємо, з метою прискорення офіційного запуску Фонду енергоефективності, було створено фокус-групу «Перших ластівок» з 10  ОСББ, які погодились на тестування  майбутніх процедур Фонду для модернізації своїх будинків. 

 
Коментарі (0)