ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУкраїнські підприємства водопостачання стають енергоефективнішими - Близнюк

Українські підприємства водопостачання стають енергоефективнішими - Близнюк

Розвиток внутрішнього виробництва у житлово-комунальному господарстві полягає, зокрема, в енергозбереженні, причому галузь уже досягла певних успіхів у водопостачанні.

Розвиток внутрішнього виробництва у житлово-комунальному господарстві полягає, зокрема, в енергозбереженні, причому галузь уже досягла певних успіхів у водопостачанні, наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк. Про це він повідомив під час виступу на засіданні Уряду у середу, 22 лютого, інформує прес-служба Мірегіону.

«У порівнянні з 2005 роком вітчизняні підприємства водопостачання майже у півтора рази скоротили споживання електричної енергії на рік. Мінрегіон має чіткий план дій на виконання урядової Програми розвитку внутрішнього виробництва. Ми розуміємо, що нам треба будувати, реконструювати та ремонтувати системи життєзабезпечення. Але ми не повинні імпортувати труби, а маємо розвивати внутрішнє виробництво і робити це власними силами. Для цього у нас є увесь необхідний технологічний та ресурсний потенціал», – наголосив Анатолій Близнюк.

За його словами, виробництво житлово-комунальних послуг – це значна частина розвитку внутрішнього виробництва країни. Тому одним із головних державних питань – забезпечити населення країни цими послугами на сучасному рівні та мінімальними енергозатратами.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)