ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнські тарифи на світло вищі за європейські

Українські тарифи на світло вищі за європейські

В Україні тариф на електроенергію вищі, ніж в країнах Європейського Союзу. Тож, влада заявляє, що подальше підвищення ціна на електрику негативно вплине на вітчизняну економіку.

Тариф на електроенергію в Україні вищі, ніж в Європі. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає прес-служба відомства.

Зокрема, ціна української електрики перевищує європейські тарифи на 10%. Тож, за словами чиновника, підняття тарифів на електроенергію в Україні ще на 30% згубно вплине на вітчизняну економіку.

Крім цього чиновник також зауважив, що влада здійснює заходи для сприяння конкурентоспроможності вітчизняної електроенергії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Польща закликала об'єднати енергосистеми України і ЄС в усіх напрямках енергетики - газ, електроенергія, нафта. Посол сусідньої країни вважає, що зараз для цього є всі можливості. Крім цього, він додав, що зазначив, що важливими партнерами в енергетичній співпраці для України, поряд з Польщею, повинні бути Словаччина та Угорщина.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
22 Квітня 2015 p. 17:06
Взагалі українці ніколи за всі роки незалежності не довіряли національним грошам, і принагідно скуповували валюту. Тепер задача держави -- "законним" способом забрати цю валюту у населення. А зробити це можна шляхом галопуючої інфляції гривні. Арифметика дуже проста: треба зробити так, щоб зарплати або пенсії для переважної більшості українців просто не вистачало на прожиття, і тоді, хоч-не-хоч треба буде витягувати "зелені" із заначок і бігти міняти їх на гривні. А ті, що не мають заначок, будуть знищені швидше, ніж ті, що мають.
Коля Пухов
22 Квітня 2015 p. 17:24
Владимир Яковлев , думаю, навпаки, за рахунок привласнення майна і коштів знищеного населення влада ще більше розбагатіє.