ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнські теплоелектростанції поповнили вугіллям

Українські теплоелектростанції поповнили вугіллям

За перший тиждень лютого запаси вугілля на складах українських ТЕС збільшились на 13 тис. тон. Загалом, об’єми вугілля, які знаходяться на складах станом на сьогодні перевищують минулорічні показники за аналогічну дату в півтора рази.

Запаси вугілля на складах вітчизняних теплових електростанцій за тиждень збільшились на 13,6 тис. тонн – до 2,218 млн тис. тонн. Це в 1,5 рази більше, ніж станом на 8 лютого минулого року. Про це свідчать дані ДП «НЕК «Укренерго».

Такі дані, як зазначили в «Укренерго»  в 1,5 рази перевищують запаси вугілля, які знаходились на складах ТЕС станом на 8 лютого минулого року.

Доля вугілля антрацитових марок становить 868,9 тис. тонн, з яких 148,8 тис. тонн вугілля на Луганській ТЕС. Вугілля маро Г та Д – 1,349 млн тис. тонн (268,3 тис. тонн з яких – на Бурштинській ТЕС).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості проведе позапланові перевірки компанії «Центренерго» та «Укрінтерененго». Втім аудит буде внутрішнім. Метою проведення аудиту компаній є виявлення законних підстав на заключення угод щодо імпорту вугілля, а також з’ясування відповідності декларованих об'ємів фактично поставленим, наявності сертифікатів якості та походження вугілля та визначення якісних показників вугілля, яке фізично знаходиться на складах а також з’ясування цінових параметрів поставок.

 
Коментарі (0)