ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнські ТЕС перекриють шлях до Європи

Українські ТЕС перекриють шлях до Європи

Українські ТЕС, не маючи достатніх коштів на технічне переснащення та модернізацію виробництва енергії, у подальшому унеможливлять інтеграцію нашої країни до Європейського Союзу.

Технічна відсталість теплової енергетики України через використання застарілих технологій спалювання палива, низький рівень регулювання потужності та частоти в енергосистемі, а також майже повна відсутність газоочисного обладнання на котельних установках ТЕС можуть унеможливити вступ України до Європейського союзу та подальше інтегрування у світову економіку. Таку думку висловив заслужений енергетик України Анатолій Акімов, інформує «Дзеркало Тижня».

«Необхідно зрозуміти, що європейська теплова енергетика має надзвичайно жорсткі нормативи за викидами шкідливих речовин в атмосферу, а також регулюванням потужності та частоти в енергосистемі», - зазначає пан Акімов.

Як приклад він наводить досвід енергетичних підприємств Польщі, яким перед вступом до Європейського союзу довелося виконати величезні обсяги робіт з реконструкції, вартістю у десятки мільярдів доларів. Фахівець підкреслив, що українська теплова енергетика з її технологічною відсталістю Європі не потрібна і це необхідно враховувати на державному рівні.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше екс-Міністр палива та енергетики Іван Плачков заявив, що держава не зможе знайти кошти, необхідні на відновлення Вуглегірської ТЕС. За словами пана Плачкова, на її відновлення буде потрібно не менше 3 млрд дол, яких у бюджеті на сьогодні немає.

 
Коментарі (0)