ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУкраїнські ТЕС пустили споживання вугілля під скорочення

Українські ТЕС пустили споживання вугілля під скорочення

В Україні стрімко падає рівень споживання вугілля теплоелектростанціями, разом з тим скорочуються і обсяги його видобутку, що значною мірою підриває виконання дорученнь Президента.

Споживання вугілля теплоелектростанціями (ТЕС) України за січень-квітень 2013 року скоротилося на 10,4% - до 11,99 млн тонн, - інформують «Коментарі», посилаючись на звіти Мінергоугля.

Так, в квітня 2013 року споживання вугілля ТЕС скоротилося в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 6,2% - до 2,5 млн тонн.

Варто зазначити, видобуток вугілля в Україні підприємствами всіх форм власності у квітні порівняно з березнем скоротилася на 7,9%, і склала 6,7 млрд тонн. Це на 4,3% менше, ніж у квітні 2012 року.

Всього за чотири місяці 2013 року в Україні було видобуто 27,99 млн тонн вугілля. Це на 1,3 млн тонн (на 4,3%) менше, ніж за січень-квітень минулого року.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович доручив Прем'єр-міністру до 7 червня забезпечити створення міжвідомчої робочої групи з питань заміщення природного газу вугіллям вітчизняного видобутку «з метою нарощування обсягів реалізації енергетичного вугілля, введення прогресивних технологій у сфері переробки і використання енергетичних ресурсів, заміщення імпортованого природного газу, який використовується для виробництва теплової енергії та промисловості, альтернативними видами палива».

Раніше Президент Віктор Янукович доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства скоротити споживання природного газу в Україні за період 2013-2014 років не менше ніж на 50%.

 
Коментарі (0)