ГоловнаГоловнеВодопостачанняУкраїнські водопроводи нерозлучні з аваріями

Українські водопроводи нерозлучні з аваріями

В Україні щороку в середньому відбувається 260 аварій на 100 км трубопроводів. Ці показники у п'ять разів більші, ніж в Європі

Щорічно заміні підлягає близько 2,2 тис. км водопровідних мереж, що становить майже 3% від їх загальної кількості. Однак реально замінюють тільки 0,8% на рік, а це майже в чотири рази менше необхідного.

Про це в інтерв'ю виданню «Дзеркало Тижня» повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Валерій Саратов.

«Як наслідок, постійне зростання числа аварій на мережах. В Україні в рік в середньому відбувається 260 аварій на 100 кілометрах трубопроводів. Це у п'ять разів більше, ніж у Європі», - підкреслив глава Нацкомпослуг.

За словами Валерія Саратова, на сьогоднішній день окупність вкладень у ринок комунальних послуг «практично дорівнює нулю».

«Підприємства постійно стоять перед дилемою: виплатити зарплату співробітникам, оплатити газ та електроенергію або купити реагенти для очищення тієї ж води, яка повинна відповідати санітарним нормам. Природно, при такому порядку речей вільних коштів не залишається ні для здійснення інвестиційних програм, ні для заміни мереж та обладнання. А про прибутковість і поверненні відсотків по кредитах і говорити не доводиться», - пояснив він. 

 
Коментарі (0)