ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнські вокзали оновлюють вигляд

Українські вокзали оновлюють вигляд

Укрзалізниця відбудовує вокзали. Майже 10 млн грн вклали на відбудову комплексу залізничної станції на Закарпатті.

У Рахові на Закарпатті після реконструкції ввели в експлуатацію залізничний вокзал.  Вартість виконаних будівельно-монтажних та оздоблювальних робіт загалом склала майже 10 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Зазначається, що у ході реконструкції залізничні будівельники утеплили фасади будівлі вокзалу, будівлі зовнішнього туалету, виконали внутрішні оздоблювальні роботи вокзалу, замінили всі дерев'яні вікна на металопластикові, дерев'яні двері на першому поверсі замінили на металопластикові та дерев'яні ламіновані. 
 
Також облаштували каси з продажу квитків, зал очікування для пасажирів, обладнали на першому поверсі санітарно-побутові приміщення: санвузол, кімнату для касирів, міліції, товарного касира, кабінет начальника станції. Виконали влаштування зовнішніх інженерних мереж (вода, каналізація, електрика, зв'язок), а також благоустрій території, зокрема, виклали перонні платформи тротуарною плиткою. Вся територія станції облаштована металевою огорожею з воротами, а будівля котельні – залізобетонною. 
 
Паралельно з вокзалом залізничники провели реконструкцію та ремонт інших станційних споруд. В будівлі водонапірної башти ВОДЧ-4 замінили старий дах на новий, а шиферну покрівлю на покрівлю з метало-черепиці, виконали утеплення фасаду будівлі башти, замінили старі зовнішні віконні дерев'яні блоки на металопластикові, а старі металеві баки для води на нові. В будівлі котельні РПЧ-4 замінено покрівлю плоску на шатровий дах з метало-черепиці та старі металеві двері на нові, вікна дерев'яні на металопластикові, виконано утеплення стін фасаду будівлі котельні.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Укрзалізниця цього року запланувала провести реконструкцію 12 вокзалів та вокзальних комплексів - на 4 об’єктах роботи вже завершено. Окрім того, ремонтно-будівельні підрозділи залізниць упродовж поточного року виконали ремонтні роботи на 99 вокзалах. 
 
Коментарі (0)