ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїнські вулиці облаштували мобільними пунктами обігріву

Українські вулиці облаштували мобільними пунктами обігріву

МНС розгорнуло 210 пунктів обігріву. Так, у Києві їх близько 10 – по одному в кожному районі столиці. Протягом доби по допомогу до цих пунктів звернулося понад 1000 осіб.

МНС України робить усе можливе, аби оперативно надавати допомогу громадянам в умовах різкого пониження температури повітря та сильних опадів. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту управління рятувальними силами Микола Чечоткін, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба МНС.

«Наразі МНС розгорнуло 210 пунктів обігріву. Так, у Києві їх близько 10 – по одному в кожному районі столиці. Протягом доби по допомогу до цих пунктів звернулося понад 1000 осіб. Це пересувні намети, які облаштовані всім необхідним. У них люди можуть зігрітися, випити чаю, перепочити, а також отримати першу медичну допомогу. Окрім таких пунктів обігріву в Україні також функціонують намети, розгорнуті іншими відомствами, та стаціонарні пункти», - повідомив Микола Чечоткін.

За його словами, зазвичай пункти обігріву встановлюються при температурі -15°С. У цьому році МНС спрацювало на випередження ситуації, розпочавши їх встановлення уже при температурі повітря -10°С.

Микола Чечоткін також наголосив, що підрозділи МНС залучаються для відновлення руху транспорту на автодорогах обласного та загальнодержавного значення, а також допомагає бригадам обленерго відновити електропостачання у знеструмлених населених пунктах. Так, за добу було відновлено електропостачання у 224 населених  пунктах. Крім того, протягом минулої доби підрозділи МНС вивільнили із заторів 1800 транспортних засобів.

«16 грудня внаслідок сильного вітру і снігопаду на окремих ділянках автодоріг Львівської, Чернівецької, Хмельницької, Вінницької, Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської областей відмічалися ускладнення руху та утворювалися затори. Загалом зафіксовано до 20 заторів, в які потрапило 450 авто. Станом на ранок рух на автодорогах забезпечено, єдине ускладнення спостерігається на автодорозі «Київ-Чоп», південніше міста Броди, де існує певне ускладнення – рух транспортних засобів не припиняється, але здійснюється у реверсному режимі, оскільки наявна лише одна смуга від Львова до Києва для руху. На сусідній смузі досі триває розчищення снігу.  На місці події функціонує пункт обігріву. Крім того, рятувальники підвозять для громадян гарячий чай та паливо. Протягом доби тут не зареєстровано випадків обмороження людей. 16 грудня була надано допомога вагітній жінці – її рятувальники супроводили до пологового будинку», - сказав Микола Чечоткін.

Він також повідомив, що проблемна ділянка є також у Чернівецькій області, де на узбіччі дороги перебувають 27 автомобілів. Наразі люди з транспортних засобів виведені та розміщені у тимчасових пунктах обігріву. Рятувальники надали людям всю необхідну допомогу, зокрема передали продукти харчування. З усіма водіями підтримується постійний зв'язок. Щойно дорога буде вільна, їм повідомлять, і вони зможуть продовжити рух.

 
Коментарі (0)