ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнські залізниці рятують від снігопадів

Українські залізниці рятують від снігопадів

На залізницях України цілодобово тривають заходи зі снігоборотьби. За минулу добу було очищено майже 450 під’їзних колій.

Несприятливі погодні умови, сніг та заметіль минулої доби спостерігалися на території Донецької, Південної, Південно-Західної, Львівської та Одеської залізниць. На території Придніпровської залізниці опади у вигляді дощу перейшли у снігові опади. Найбільша висота снігового покриву зафіксована на станціях Волноваха (37 см), Амвросіївка (33 см) Донецької залізниці, Жмеринка Південно-Західної залізниці (30 см),  П’ятихатки (30 см) Придніпровської залізниці, Помічна (32 см) та Знам’янка (30 см) Одеської залізниці. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Складні метеорологічні умови на Донецькій залізниці, зокрема на ділянках іловайського та маріупольського напрямків. Тут ситуація ускладнювалася сильним вітром до 20 м/с, а в Приазов’ї до 25 м/с. У результаті утворювалися снігові замети, що в кілька разів перевищували висоту снігового покриву.

За оперативними даними головного управління колійного господарства «Укрзалізниці», минулої доби на залізницях України працювало 112 одиниць снігоочисних колійних машин та 2 снігових поїзда. Спеціальна техніка вивезла з колій понад 70 тис. куб. м снігу.

Також очищено від снігу 446 під’їзних колій на станціях та 26,7 тис. стрілочних переводів. Загалом минулої доби на заходах із снігоборотьби були задіяні більше 13 тис. залізничників. При цьому найбільше людей працювало на Одеській та Придніпровській залізницях, а снігоочисної техніки – на Донецькій та Придніпровській магістралях.

Одночасно на залізницях триває робота щодо боротьби з налипанням снігу на пристроях електропостачання. За інформацією головного управління електрифікації та електропостачання Укрзалізниці, за останню добу на ділянках, де утворювалась ожеледь, працювала спеціальна техніка з оббивки ожеледі (6 механізмів), застосовувались схеми плавки ожеледі. На оперативних заходах були задіяні 40 енергетиків.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на залізницях України проходить цілодобове прибирання снігу на коліях та боротьба з утворенням ожеледі на контактній мережі.

 
Коментарі (0)