ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїнські залізниці цілодобово розгрібають від снігу

Українські залізниці цілодобово розгрібають від снігу

На залізницях України проходить цілодобове прибирання снігу на коліях та боротьба з утворенням ожеледі на контактній мережі.

У зв’язку з погіршенням погодних умов на залізницях України організовано цілодобову роботу зі своєчасного прибирання снігу на коліях та об’єктах залізничної інфраструктури, а також боротьбу з утворенням ожеледі на контактній мережі. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Так, за останню добу на залізницях працювало 13 снігоочисних колійних машин, які здійснили 27 рейсів та вивезли 9,5 тис. куб. м снігу. Також очищено від снігу 57 під’їзних колій на станціях та 6,3 тис. стрілочних переводів. Загалом до цих робіт було залучено 6,7 тис.  працівників колійного господарства.

Колійні машини працювали на станціях Козятин, Вінниця, Жмеринка, Хмельницький Південно-Західної залізниці; Харків-Пас., Основа, Максимівка, Люботин, Куп’янськ-Сортувальна Південної залізниці, а також на станції Вапнярка Одеської залізниці.

Зауважимо, на залізницях України в зимовий період також організовано постійну роботу щодо боротьби з утворенням ожеледі на пристроях електропостачання. Так, за останню добу на ділянках, де утворювалась ожеледь, працювала спеціальна техніка з оббивки ожеледі (2 одиниці), 2 електровози з вібропантографами та пневмобарабанами, 6 тепловозів з пневмобарабанами. Також застосовувались схеми профпідігріву та плавки ожеледі. На роботах, які в основному були зосереджені на Придніпровській та Одеській залізницях, загалом працювало 75 осіб.

Нагадаємо, у структурних підрозділах колійного господарства «Укрзалізниці» до роботи в зимовий період підготовлено 124 одиниці снігоочисної техніки та 105 одиниць снігоприбиральної техніки,  а у господарствах електропостачання - 218 механізмів із оббивки ожеледі, 76 од. пневмобарабанів на електровозах, 113 од. пневмобарабанів на тепловозах, 588 схем плавки ожеледі та профпідігріву.

 
Коментарі (0)