ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнська ГТС Європі ще знадобиться – Бойко

Українська ГТС Європі ще знадобиться – Бойко

Україна розраховує на підтримку Європейського союзу у збереженні ролі газотранспортної системи нашої держави як основної транзитної магістралі для постачання російського газу європейським споживачам

Україна розраховує на підтримку Європейського союзу у збереженні ролі газотранспортної системи нашої держави як основної транзитної магістралі для постачання російського газу європейським споживачам.

Про це йшла мова під час зустрічі Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка з Єврокомісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером, що відбулася 22 березня 2012 року у Брюсселі, інформує прес-служба міністерства.

Міністр наголосив, що питання максимального комерційного використання ГТС України та гарантування її завантаження транзитним російським газом є надзвичайно важливим і актуальним з огляду на плани Росії прискорити початок реалізації проекту «Південний потік».

«Ми вдячні пану Комісару за підтримку в стратегічних питаннях, включаючи процес модернізації наших трубопроводів. Ми готові бути партнерами з Європейським Союзом і Росією та зробити газотранспортну систему більш надійною, передбачуваною, і такою що забезпечує енергетичну безпеку Європи», - сказав Ю.Бойко.

Ю.Бойко додав, що в Україні розуміють роль, яку вона відіграє в забезпеченні енергетичної безпеки Європи. Міністр запевнив, що Україна є і залишатиметься надійним партнером ЄС у забезпеченні безперебійного транзиту енергоносіїв до європейських країн.

Міністр також зазначив, що свідченням надійності України як країни-транзитера російського газу до Європи є повне виконання державою зобов’язань взимку цього року в період екстремальних холодів, які призвели до збільшення споживання природного газу як постачальником, так і споживачами в Європі. Зокрема, Юрій Бойко також нагадав, що взимку Україна надавала допомогу Туреччині, забезпечивши її додатковими щоденними обсягами в 11 млн куб. м газу зі своїх підземних сховищ.

У свою чергу в ході зустрічі Єврокомісар з енергетики Гюнтер Оттінгер наголосив, що для успішної співпраці в питанні транспортування газу Україні, Росії та Євросоюзу варто налагодити тристороннє партнерство.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)