ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнська електроенергія допоможе ЄС замістити 17% газового імпорту

Українська електроенергія допоможе ЄС замістити 17% газового імпорту

Електроенергія з України може замістити близько 17% російського газу, що експортується в ЄС

 

Електроенергія з України може замістити близько 17% російського газу, що експортується в ЄС. Про це повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колесник, передає УНН із посиланням на Міністерство енергетики України.

«Україна надала свої пропозиції до стратегії REpowerEU, які передбачають практичні кроки щодо використання експортних потужностей української енергосистеми. Про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колесник під час виступу на 25-й конференції Gazterm-2022, яка проходить 16-17 травня у Польщі», - йдеться у повідомленні.

«Російські нафта, газ та ядерне паливо – це зброя, яку кремль використовує проти всього вільного світу. Відмова європейського бізнесу від російської енергії – це вже прагматичне комерційне рішення, адже росія давно перестала бути надійним та передбачуваним партнером. Водночас, для Європи незалежність від російських енергоресурсів – це насамперед питання безпеки», - наголосив Колесник.

Водночас Україна залишається надійним партнером Європи у сфері енергетики і готова зробити істотний внесок у надійність постачання природного газу до європейських країн, зокрема завдяки потужним підземним сховищам обсягом 31 млрд куб. м. Україна готова запропонувати близько половини цих потужностей європейським компаніям для сезонних чи стратегічних запасів газу.

Повідомляється, що Україна також може допомогти європейським країнам позбавитися залежності від російських енергоносіїв завдяки експорту електроенергії.

«За нашими оцінками, електроенергія з України може замістити близько 17% російського газу, що експортується в ЄС», - зазначив Колесник.

 

 

 
Коментарі (0)