ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнська енергетична криза схвилювала Нідерланди

Українська енергетична криза схвилювала Нідерланди

Нідерланди занепокоєні ситуацією, яка склалася у сфері енергозабезпечення України, і готові допомогти у вирішенні питань щодо прискорення організації реверсного постачання газу з Європи.

Нідерланди готові посприяти Україні у вирішенні питаннь щодо реверсних поставок газу з Європи. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхауер під час зустрічі з Міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Проданом, - зазначає прес-служба Міненерго.

«Нідерландська сторона висловила стурбованість щодо енергозабезпечення України та наголосила на готовності надавати підтримку Україні щодо найскорішого вирішення питань реверсних поставок газу з Європи», - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі було обговорено перспективи двосторонньої співпраці в енергетичній сфері, діяльність голландських компаній в Україні, першочергові заходи з реформування енергетичного сектору України.

Окрім того, порушувалося питання діяльності України в рамках її головування в Енергетичному Співтоваристві. Нідерландська сторона відзначила активізацію України в рамках роботи у цій організації.

Учасники зустрічі висловили сподівання на активізацію українсько-нідерландської співпраці, поліпшення інвестиційного клімату та залучення інвестицій в енергетичну галузь України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна побоюється повного припинення постачання газу з боку Російської Федерації у західному напрямку, тому запропонувала ЄС негайно взятися за організацію реверсного постачання.

 
Коментарі (0)