ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнська енергетика неприваблива для американців

Українська енергетика неприваблива для американців

В Україні споживання енергії на одиницю продукції найбільше у світі.

Про це заявив старший науковий співробітник програми з питань енергетики та національної безпеки Центру стратегічних та міжнародних досліджень (США) Едвард Чау, виступаючи під час презентації «Перешкоди на шляху України до енергетичної безпеки» у рамках Форуму Посла США у Києві.

«В Україні найбільше споживання енергії в світі. Якщо українські експерти вважають, що я неправий, вони можуть мене виправити. Але споживання енергії на одиницю продукції в Україні вище навіть, ніж у Росії», - сказав він.

За словами Едварда Чау, в Україні відбувається стагнація розвитку нових ресурсів газу, навіть незважаючи на те, що наша країна продовжує імпортувати дорогий газ. «Геологічна розвідка пробуксовує не тільки в галузі звичайного виробництва газу, а навіть і нових видів палива. Я думаю, саме тому Україна продовжує відставати від всього світу», - переконаний американський експерт.

Водночас серед головних проблем України в енергетичному секторі він відзначив «відсутність інвестиційної привабливості на цьому ринку».

Укрінформ

 
Коментарі (0)