ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнська енергоефективність спалить європейські мільйони

Українська енергоефективність спалить європейські мільйони

Українські енергоефективні проекти отримали грошове схвалення від ЄБРР. На їхню реалізацію буде направлено 100 млн дол.

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні 100 млн дол. на фінансування енергоефективних проектів. Про це повідомив провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов, - повідомляє прес-служба Кабміну.

«Банк виділяє 100 млн дол. на фінансування енергоефективних проектів в Україні. Рішення з цього приводу було прийняте радою директорів 10 грудня», - наголосив пан Усов.

Передбачається, що буде відібрано українські банки, яким буде відкрито кредитні лінії для фінансування конкретних проектів.

Експерти вважають, що з точки зору боротьби за енергетичну незалежність України реалізація заходів із підвищення енергоефективності - більш важливе завдання, ніж диверсифікація джерел надходження енергоресурсів в країну.

На сьогодні в Україні, зазначають експерти, споживання електроенергії на одиницю грошового еквівалента ВВП удвічі вище, ніж у країнах Європейського Союзу. Саме тому вони позитивно ставляться до кроків уряду, спрямованих на стимулювання заходів із енергозбереження, сприяння впровадженню енергозберігаючих технологій в Україні, модернізацію та технічне переобладнання вітчизняних підприємств, підвищення рівня конкурентоспроможності національної економіки.

Нагадаємо, ЄБРР - найбільший фінансовий інвестор в Україні. На 1 липня 2013 року банк взяв на себе зобов'язання щодо надання 8,63 млрд євро (або 11,2 млрд дол.) в рамках фінансування 333 проектів в Україні.

 
Коментарі (0)