ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнська митниця відремонтує дороги

Українська митниця відремонтує дороги

Кошти, які становлять різницю між плановими та реальними показниками надходжень до Держбюджету від Митної служби, підуть на ремонт шкіл і доріг.

Кошти, які становлять різницю між плановими та реальними показниками надходжень до Держбюджету від Митної служби, підуть на ремонт шкіл і доріг. Про це сказав Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Владислав Лук'янов.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Державної митної служби України. 

«Ніяких додаткових фінансувань, окрім тих, які передбачені бюджетом, Мінфін не проводить. Воно фінансує ті програми, які передбачені бюджетним розписом. Але якщо йдуть позапланові надходження, то гроші витрачаються на погашення заборгованостей, яке було заплановане на пізніший час. Таким чином, за рахунок збільшення надходжень ці погашення, проекти і так далі починають фінансувати зараз. Наприклад, якщо ми бачимо й розуміємо, що є фінансування витрат по ЖКГ, то його краще наблизити, адже ремонт в осінньо-зимовий період не дає повною мірою відремонтувати всі ті системи, які відповідають за водопостачання та особливо теплопостачання, уже важче. Тобто приймаються розумні збалансовані рішення в інтересах держави та людей. Сюди може також входити ремонт доріг, будівництво та ремонт шкіл, дитячих садків. Улітку це зручніше, адже в них немає учнів», – зазначив Владислав Лук'янов. 

Нагадаємо, загалом митниця збільшила надходження до держбюджету на 24% за чотири місяці. Так, надходження митних платежів за січень-квітень 2012 року становили 38,1 млрд грн, що на 24% або майже на 7,5 млрд грн більше, ніж за відповідний період 2011 року і на 0,8 млрд грн більше від очікуваного. 

«Це наслідок збільшення загального товарообігу України (у січні-квітні 2012 року він становив 48,6 млрд дол., зростання до аналогічного періоду 2011 року – 6%, обсяги зовнішньої торгівлі за чотири місяці поточного року вперше перевищили докризові показники 2008 року), у тому числі завдяки спрощенню та прискоренню митних процедур і ефективній взаємодії відомства з бізнес-структурами», – сказав Голова ДМСУ Ігор Калєтнік.

 
Коментарі (0)