ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУкраїнська питна вода заживе за євростандартами

Українська питна вода заживе за євростандартами

В Україні у 2013 році запрацюють нові стандарти до якості питної води.

В Україні у 2013 році запрацюють нові стандарти до якості питної води. Про це на засіданні Верховної Ради України (ВР) під час години запитань до уряду заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

«Санітарні норми та гігієнічні вимоги до питної води розроблені у відповідності з європейськими нормами і стандартами. Вони набули чинності у 2010 році, але окремі з цих вимог почнуть працювати лише у 2013 році», - зазначив міністр.

Анатолій Близнюк визнав, що на сьогодні «не існує лабораторного обладнання на водозаборах по ряду показників, тому у наших планах оснащення лабораторій таким обладнанням за контролем якості питної води та стічних вод. Ми розраховуємо поступово забезпечити (регіони) лабораторіями, починаючи з регіонів, де найгірша ситуація з питною водою. Це східні регіони».

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович в листопаді 2011 року підписав закон №3933-VI «Про внесення змін до закону України» Про Загальнодержавну програму «Питна вода України» на 2006-2020 роки», якою, зокрема, передбачається оснащення 356 лабораторій контролю якості води та очистки стічних вод в Україні сучасним контрольно-аналітичним обладнанням.

РБК-Україна

 
Коментарі (1)
Kim
01 Липня 2012 p. 13:32
Пару лет уже пью только воду Аляска! Почему-то никакой другой воде такого доверия нет. Да и вкус у других вод похуже..