ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнська інфраструктура поглине більше європейських коштів

Українська інфраструктура поглине більше європейських коштів

Європейський Інвестиційний Банк збільшить фінансову підтримку української енергетики та інфраструктури вдвічі. Окрім того, планується підписання угоди щодо фінансування Бескидського тунелю.

Європейський Інвестиційний Банк має намір вдвічі збільшити свої щорічні ліміти для підтримки України. Вчора під час зустрічі з українською делегацією на чолі з Міністром фінансів України Олександром Шлапаком представники фінансової установи підтвердили вищезазначені плани, - повідомляє прес-служба Держінвестпроекту.

За словами голови агентства Сергія Євтушенко, «на столі переговорів – 9 проектів розвитку, але банкіри наголосили на готовності розглядати значно більше проектів у сфері енергетики та інфраструктури, аніж на сьогодні передбачено в портфелі обговорень».

«Разом з тим уже наступного тижня ЄІБ та ЄБРР підпишуть із українською стороною угоду про фінансування Бескидського туннелю» - зауважується у повідомленні.

Примітно, що наприкінці 2013 року Європейський Інвестиційний Банк вже виділяв кошти у розмірі 55 млн євро на будівництво Бескидського тунелю.

Нагадаємо, Бескидський тунель - другий за довжиною залізничний тунель в Україні. Зараз пропускна його спроможність недостатня, тому українські залізниці оголосили тендер на реконструкцію тунелю. З 2007 року ведеться проектування, розвідка рельєфу і геодезичні роботи. Це перший великий елемент транзитної транспортної інфраструктури України, який створюється за роки незалежності із залученням іноземних фінансових ресурсів.

 
Коментарі (0)