ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнське ЖКГ сяде на шию ЄБРР

Українське ЖКГ сяде на шию ЄБРР

У 15 українських містах проекти модернізації житлово-комунального господарства та міського транспорту можуть бути профінансовані в рамках нової ініціативи ЄБРР.

Європейський банк реконструкції і розвитку має намір профінансувати проекти модернізації житлово-комунального господарства та міського транспорту не менш ніж в 15 містах в рамках «Східно-європейської енергозберігаючої програми», - інформує «Діло».

«Минулого тижня ЄБРР вперше представив нашій Раді директорів проект, де ми будемо фінансувати як мінімум 15 міст, щоб вони могли модернізувати системи тепло- і водопостачання, а також міського комунального транспорту» - заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.

Також чиновник зазначив, що такі проекти можуть бути профінансовані в рамках нової ініціативи ЄБРР «Східно-європейська енергозберігаюча програма».

При цьому фінансування може складатися з кредиту і гранту, який виділяється з коштів цільового фонду.

«До 50% коштів може бути виділено на безоплатній основі з коштів цього фонду», - сказав він.

Куусвек зазначив, що існує ймовірність надання кредитів на 10-12 років на умовах комерційної ставки під гарантії міської влади.

Список проектів поки не визначений.

У рамках програми ЄБРР уклало договір з Житомиром і сподівається підписати договір з Тернополем до 1 жовтня.

Нагадаємо, що комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» в лютому залучило у ЄБРР кредит у 10 млн євро і супроводжуючий його грант 5 млн євро для впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива.

ЄБРР 18 вересня вирішив надати комунальному підприємству «Тернопільміськтеплокомуненерго» кредит на 10 млн євро на реконструкцію та модернізацію інфраструктури теплопостачання у Тернополі. Загальна вартість проекту становить 16,1 млн євро.

 
Коментарі (0)