ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУкраїнських посадовців пропонують штрафувати за сміття

Українських посадовців пропонують штрафувати за сміття

Народним депутатам пропонують посилити адмінвідповідальність чиновників за порушення у сфері поводження з відходами. Відповідний проект Закону вже зареєстровано у стінах Верховної Ради.

В кінці минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №2973 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за правопорушення у сфері поводження з відходами». Документ пропонує посилити адміністративні покарання за порушення правил поводження з відходами.

Законопроект передбачає:

розширення переліку адміністративних правопорушень, які вчиняються посадовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування при видачі документів дозвільного характеру;

розширення переліку посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, протоколи про вчинення правопорушень якими уповноважені складати державні адміністратори.

«У сфері поводження з відходами передбачається накладання стягнень на суб’єктів господарювання за здійснення операцій у сфері поводження з відходами без відповідного дозволу на проведення таких операцій, а також порушення встановленого порядку подання декларації про відходи або за неподання такої декларації», - йдеться у пояснювальній записці.

Ініціатори законопроекту переконані, що запровадження такого положення сприятиме збереженню довкілля шляхом дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарі планують привести в оптимальний стан сферу поводження з твердими побутовими відходами. Відповідну Постанову вже подано на розгляд Верхової Ради. Зокрема, документ пропонує використовувати полімерні відходи для переробки та виготовлення повторних товарів. Крім цього у документі прописано також необхідність роздільного збирання відходів.

 
Коментарі (0)