ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнський газ вдвічі підніметься в ціні

Український газ вдвічі підніметься в ціні

Вартість газу українського видобування підвищиться майже вдвічі. В «Укргазвидобуванні» заявляють, що це є однією з умов співпраці з МВФ, в меморандумі з яким ціна в наступному році на «блакитне» паливо повинна становити близько 150 дол.

Вартість природного газу вітчизняного видобування цього року підвищиться майже вдвічі. Про це заявив директор «Укргазвидобування» Олег Прохоренко, передає «Сегодня».

Посадовець заявив, що підвищення ціни є однією з вимог співпраці з МВФ.

«Коли закладалася ціна за газ, яку ми отримуємо (1590 грн), – це було близько 75 доларів. У меморандумі МВФ є норма, що до квітня 2017-го року газ, який добуває і реалізує «Укргазвидобування» для потреб населення, повинен коштувати не менше 150 доларів. Тобто має бути поступове підвищення ціни», - заявив він.

На даний момент український газ обходиться НАК «Нафтогазу» всього по 1590 гривень за тисячу кубометрів, у свою чергу НАК продає українцям газ за 7188 гривень (повний тариф).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості впевнене у підписанні «газового» договору з Росією. У відомстві виступають за продовження переговорів у трьохсторонньому форматі. У Міненерго також вважають, що договір на поставки газу з Росії дасть Україні можливість вибору кращої цінової пропозиції.

 
Коментарі (0)