ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнський LNG-термінал знайшов інвестиції в Китаї

Український LNG-термінал знайшов інвестиції в Китаї

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України запрошує великі китайські банківські інституції взяти участь у фінансуванні спорудження підвідного каналу до майбутнього морського LNG-терміналу з регазицікації природного газу

Голова Держагентства пояснив, що вартість морської частини (будівництва підвідного каналу) проекту складає 120 млн. євро. «Морська частина, це приблизно 15% вартості, перекритих державними гарантіями на будівництво каналу. А решта коштів – 75% - це приватні інвестиції, з яких тільки 7% - державні», - розповів Голова агентства Владислав Каськів, повідомляють у прес-службі уряду.

«Ми 19 жовтня обговорили питання можливості фінансування морської частини LNG-терміналу (будівництва підвідного каналу) за рахунок китайських державних банків – Ексімбанку, який є нашим традиційним партнером, таку ж пропозицію ми виклали і Банку розвитку», - зазначив Владислав Каськів.

Як повідомляла «У.К.», проект передбачає будівництво терміналу для перетворення скрапленого газу із рідкого стану у газоподібний. Його будуватимуть на Одещині в районі міста Южного – поблизу морського торговельного порту, загальна вартість будівництва, становитиме 846 млн євро. 

 
Коментарі (0)