ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїну переведуть на нові стандарти споживання енергоресурсів

Україну переведуть на нові стандарти споживання енергоресурсів

У наступному році Україну чекають нові стандарти споживання енергоресурсів. У Мінрегіоні запевняють, що робота також буде проводитись і щодо залучення дешевих коштів.

У наступному році Україна перейде на нові стандарти та зобов’язання щодо споживання енергоресурсів. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

«Якщо людина хоче провести енергоефективні заходи, вона повинна дотримуватись стандартів, які дадуть можливість отримати економію не у 20%, а з максимальним енергоефективним ефектом, який досягатиме 45%», - сказав він.

За його словами, споживання енергії сьогодні на 1 кв. м в Україні складає 230 кВт. Для порівняння, середній показник по Польщі і Білорусі більш ніж в двоє менший - 95-100 кВт.

«Тому в напрямку житлового сектору ми будемо проводити роботу з точки зору і стандартів, і залучення дешевих коштів», - підкреслив Міністр.

Очільник Мінрегіону також наголосив, що наразі уряд веде переговори з Європейським інвестиційним банком та іншими міжнародними фінансовими організаціями про залучення дешевих кредитів на енергоефективні заходи і перехід на альтернативні джерела енергії у промисловості.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго заявляють, що у зв’язку з блокування поставок вугілля з боку Росії, в Україні вистачить запасів для роботи протягом місяця. В той же час, у відомстві відзначають, що в середині наступного місяця, в країну планують поставити вугілля з ПАР.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Листопада 2015 p. 21:50
У нас прийнято усім новелам, що погіршують життя пересічних українців, давати назви, протилежні до суті чи змісту цих новел.