ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнським ПГС значні обсяги газу не по зубах

Українським ПГС значні обсяги газу не по зубах

Експерти переконані, що Україна не зможе зберігати у своїх ПГС 60 млрд куб. м активного газу. Щоб це стало можливим потрібні значні капіталовкладення у газові сховища.

Україна не може зберігати 60 млрд куб. м газу у своїх підземних сховищах. Таку думку висловив співголова Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич, - повідомляє «ГолосUA».

За його словами, складно сказати, скільки треба грошей вкласти у сховища, скільки побудувати нові, щоб довести обсяг активного газу до 60 мільярдів кубометрів.

«Це дуже значні капіталовкладення. Зараз там обсяг газу - близько 30 мільярдів кубометрів, це з тими сховищ, які розташовані на території АР Крим та у східних регіонах України», - сказав експерт.

Також, зазначає Дмитро Марунич, європейським компаніям навряд чи знадобляться такі значні обсяги газу в українських підземних сховищах.

«Вони зацікавлені в використанні західноукраїнського сховища з активним об'ємом 20 млрд куб. м», - підсумував він.

Нагадаємо, Україна погодилася створити запаси газу, необхідні для гарантування безперебійних поставок до країн ЄС, якщо Москва надасть на це безвідсотковий кредит в 2 млрд дол.

 
Коментарі (0)