ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнською ГТС опікуватиметься новий оператор

Українською ГТС опікуватиметься новий оператор

У наступному році в Україні буде новий оператор ГТС, якого сертифікують за новими правилами. А «Нафтогаз» уже влітку 2016 року планують розділити, через що компанія втратить функцію транспортування газу

З 1 червня 2016 року управління українськими магістральними газопроводами та підземними газовими сховищами передадуть компанії, яку буде сертифіковано за новими правилами як оператора газотранспортної системи України. Нова компанія-управлінець поки що невідома. Такі заходи є необхідними для реалізації пунктів проекту Закону «Про ринок газу», передає «104».

Відтак, НАК «Нафтогаз України» буде розділена та втратить функцію транспортування газу.

Крім цього, планують  пришвидшити реформування газового ринку і за півтора року реалізувати на практиці умови 3-го енергопакету. Однак, зазначається, що  такий комплекс заходів більшість країн Європи не змогли завершити досі, розпочавши його реалізацію ще в 2009 році.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд планує пришвидшити «розкол» «Нафтогазу» на три компанії. Це, на думку парламентарів, приведе енергетичний ринок країни у повну відповідність до вимог Третього енергетичного пакету.

 
Коментарі (0)