ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнському теплокомуненерго пророкують колапс

Українському теплокомуненерго пророкують колапс

З 1 жовтня 2020 по 1 лютого 2021 року заборгованість населення України за житлово-комунальні послуги зросла на 26,6 мільярдів гривень

 

 

З 1 жовтня 2020 по 1 лютого 2021 року заборгованість населення України за житлово-комунальні послуги зросла на 26,6 мільярдів гривень. Ці борги стануть проблемою для постачальників послуг.

Про це в ефірі ГолосUA розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

«За рік сума боргів, яка накопичується, близько 5 мільярдів. З них один мільярд, може, трохи менше погашають. Всі інші борги переходять на наступний період. Близько 20% заборгованості погашається. Якщо погасять один мільярд з 26 мільярдів, це буде дуже добре. Відповідно всі ці борги перекладаються на постачальників комунальних послуг. В основному це теплокомуненерго, водоканали, які отримають дірку в своєму бюджеті », - сказав Олег Попенко.

На думку експерта, така ситуація призведе до неможливості модернізації і ремонту інфраструктури.

«Це не те що загрожує, це буде. Це відсутність капітальних ремонтів, повна відсутність. Це буде відсутній заміна обладнання. Ми не отримаємо нового обладнання і так далі. Це фактично буде зупинка всього теплокомуненерго у зв'язку з такими боргами. Якщо раніше за рахунок того, що частина грошей погашалась, ці гроші потім перенаправлялись на капітальний ремонт, на премії, на зростання зарплат, все це в цьому році буде зупинено. А загрожує це нам повним колапсом в теплокомуненерго на наступний рік », - зазначив Олег Попенко.

 

 

 

 
Коментарі (0)