ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнську ГТС чекає модернізація

Українську ГТС чекає модернізація

Україна має намір залучити ряд німецьких компаній для модернізації частини газопроводу «Союз». Відповідний проект було підготовлено ще у минулому році.

Україна планує залучити німецькі компанії Siemens AG, Deutsche Bank AG і Ferrostaal Industrieanlagen для модернізації своєї газотранспортної системи. Про це вчора у Берліні заявив Міністр закордонних справ Леонід Кожара, інформує «РБК Україна».

«Уряд України, шукаючи більш тісні зв'язки з Європейським Союзом та підвищення безпеки поставок газу, має намір розширити проект, підготовлений трьома компаніями у минулому році, щоб модернізувати частину газопроводу «Союз»», - зазначив Міністр.

За його словами, Україна особливо зацікавлена у розвитку підземних сховищ газу. «Нашою метою є розширити цей проект на всю українську газотранспортну систему», - зазначив пан Кожара.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше про плани збільшити потужності українських газосховищ також заявляв Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький. За його словами, на території Харківської та Полтавської областей існують можливість будівництва нових ПСГ об'ємом від 10 млрд куб. м до 20 млрд куб. м газу.

Міністр нагадав, що на сьогоднішній день можливості українських ПСГ знаходяться на рівні 32 млрд куб. м газу. Нагадаємо, Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю понад 31 млрд куб. м.

Нагадаємо, раніше виконавчий директор Ferrostaal Industrieanlagen Кай Евальдсен, заявляв, що компанія планує за 2,5 роки завершити модернізацію компресорної станції «Бар» магістрального трубопроводу «Союз».

 
Коментарі (0)