ГоловнаНовини ЖКГПодіїДержава понесла збитки через запорізькі газопроводи

Держава понесла збитки через запорізькі газопроводи

У Запорізькій області у безоплатне користування незаконно було передано розподільні газопроводи і споруди на 230 млн грн.

Органами прокуратури в суді захищено інтереси держави щодо енергетичної безпеки. Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури.

Рішенням господарського суду Запорізької області від 06.11.2012 задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Фонду державного майна та Міністерства енергетики та вугільної промисловості до однієї з компаній та акціонерного товариства.

Вказаним судовим рішенням визнано недійсним договір, яким незаконно було передано вказаному товариству у безоплатне користування розподільних газопроводів, споруд та іншого майна вартістю понад 230 млн грн та повернути його у державну власність.

Нагадаємо, За результатами перевірок додержання законодавства у паливно-енергетичному комплексі при розрахунках за спожитий природний газ у поточному році порушено 22 кримінальні справи. На вимогу прокурорів до відповідальності притягнуто 549 посадових осіб, у тому числі 91 - органів контролю, відшкодовано 1,2 млрд грн, до судів пред'явлено позовів про стягнення заборгованості за спожитий газ на загальну суму 1,8 млрд грн.

 
Коментарі (0)