ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУкраїнську ГТС взяли під посилену охорону

Українську ГТС взяли під посилену охорону

На об'єктах української ГТС посилили охорону. В «Укртрансгазі» побоюються повторення пошкодження газопроводів подібних до тих, які сталося днями в Івано-Франківській області.

ПАТ «Укртрансгаз» посилив охоронний режим об'єктів газотранспортної системи у зв'язку з проявами протиправної діяльності, спрямованої на дестабілізацію їх роботи в Івано-Франківській області. Відповідні розпорядження введені в дію Головою Правління ПАТ Ігорем Лохманом за підсумками оперативного селекторної наради з керівниками управлінь магістральних газопроводів, яке відбулося напередодні, - повідомляють у прес-службі компанії.

«За останні кілька діб на заході України були зафіксовані випадки втручання сторонніх осіб в роботу об'єктів магістральних газопроводів, які були виявлені, локалізовані і не вплинули на виконання послуг з газопостачання та транспортування природного газу за існуючими контрактами» - заявив Ігор Лохман.

Він зазначив, що максимально мобілізовані внутрішні ресурси компанії, організована активна комунікація зі спеціалізованими органами державного управління на місцях, створено штаб територіальної оборони в Івано-Франківській області з метою попередження і недопущення дестабілізації роботи об'єктів ГТС.

В тому числі забезпечено цілодобову взаємодію з територіальними підрозділами МВС, СБУ, та координаційними групами Антитерористичного центру при регіональних органах СБУ в областях. Спеціальні режими запроваджено на всій території України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Івано-Франківській області продовжують розслідувати причини вибуху на магістральному газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород». Протягом одного дня тут гриміло двічі, вибухова хвиля доходила до сусідніх населених пунктів. Місцеві жителі переконані, що це теракт.

 
Коментарі (0)