ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнську енергетику підтримають європейські кошти

Українську енергетику підтримають європейські кошти

ЄБРР має намір і надалі вкладати кошти у розвиток української енергетики. Наразі планується виділити для кредитування енергетичних проектів в Україні 100 млн дол.

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить українським банкам 100 млн дол. для кредитування проектів з розвитку енергетики. Про це йдеться у прес-релізі ЄБРР, розміщеному на офіційному сайті установи.

«Програма фінансування розміром 100 млн дол. є продовженням діяльності ЄБРР, спрямованої на підтримку розвитку сталих джерел енергії та енергоефективності в Україні», - йдеться у повідомленні.

«Райффайзен Банк Аваль» став першим банком-учасником цієї програми та отримає від ЄБРР фінансування в обсязі 20 млн дол.

Зауважимо, нова програма фінансування сталої енергетики ЄБРР є продовженням Української програми енергоефективності, в межах якої у 2007-2013 роках через 5 фінансових посередницьких установ було успішно профінансовано 77 проектів з енергоефективності по всій країні.

Нагадаємо, ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на 1 січня 2014 року банк узяв на себе зобов'язання щодо надання 11,9 млрд дол.в рамках 321 проекту в Україні.

 
Коментарі (0)