ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕнергоефективність України підтримає Швеція

Енергоефективність України підтримає Швеція

Швеція готова до співпраці з Україною щодо реалізації проектів з енергозбереження та енергоефективності. Наразі в Україні впроваджується вже більше десятка таких проектів.

Королівство Швеція готове до співпраці з Україною в сферах енергозбереження та енергоефективності нашої країни. Про це заявив  Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат під час зустрічі з Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

Зокрема, за словами швецького посла, енергетична галузь є пріоритетною для розвитку довготривалих партнерських відносин між Україною та Швецією.

«Андреас фон Бекерат запевнив у готовності Швеції всебічно сприяти реалізації проектів з енергоефективності та енергозбереження в Україні, зазначивши, що потенціал нашої країни в цій сфері значущий. Він зазначив, що вже сьогодні впроваджуються більше 10 таких проектів спільно з українськими муніципалітетами», - повідомляє прес-служба Міністерства.

В свою чергу, українська сторона висловила зацікавленість у співпраці з Швецією щодо реалізації проектів відновлюваних джерел енергії та енергетичної диверсифікації.

Також, сторони обговорили можливості законодавчого врегулювання повернення інвестицій, вкладених у проекти з енергозбереження і спрямування заощаджених коштів у  подальший розвиток сфери.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, енергозбереження Харківської області проінвестує Японія. Один із таких проектів у регіоні уже реалізовано спільними силами України та Японії.

 
Коментарі (0)