ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнську енергоефективність переклали на закордонні плечі

Українську енергоефективність переклали на закордонні плечі

Попри урізання фінансування на енергоефективність та енергозбереження, український уряд визнає, що це вкрай важливе питання для країни та сподівається на допомогу міжнародних фінансових установ у цій галузі.

Україні вкрай необхідне впровадження реалістичної енергетичної стратегії та використання енергоефективних технологій. Таку думку висловив Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета, - заначають у прес-службі Кабміну.

Поряд з цим Міністр наголосив, що з відомих причин відбувся секвестр бюджету, тому Законом України «Про Державний бюджет на 2014 рік» не передбачено видатки на цю сферу.

«Однак робити успішні кроки в галузі енергоефективності і енергозбереження можуть допомогти ресурси, які надходять від наших міжнародних партнерів» - зауважив пан Шеремета.

Посадовець акцентував увагу на проектах Світового банку і Європейського інвестиційного банку у цій сфері.  

«Це проекти Світового банку на суму 383 млн дол., які стосуються 9-ти міст України, йдеться про  центральне опалення і енергоефективність. Зараз ми готуємо офіційні переговори з цього приводу. А також про проект щодо передачі енергії на суму 385 млн дол., який зараз готується. І ми говоримо про проекти Європейського інвестиційного банку (центральне опалення і енергоефективність) на суму 400 млн дол. І цей проект також має бути ініційований до кінця цього року», - зазначив Павло Шеремета.

Тож  Міністр наголосив, що, зважаючи на співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями у цій галузі, для місцевих громад є гарна можливість приєднатися до ефективного залучення і використання цих коштів, щоб зменшити і енергозалежність України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європейський банк реконструкції і розвитку готовий збільшувати фінансування українських муніципалітетів та проектів у сфері енергетики.

 
Коментарі (0)