ГоловнаГоловнеБудівництвоУкраїну забудують європейськими дорогами

Україну забудують європейськими дорогами

В Україні в 2012 році «Укравтодор» відремонтує 2 тис. км доріг - стільки ж, скільки і в минулому році, з них 733 км - у сільській місцевості.

В Україні в 2012 році «Укравтодор» відремонтує 2 тис. км доріг - стільки ж, скільки і в минулому році, з них 733 км - у сільській місцевості.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України.

Цього року Державне агентство автомобільних доріг визначило пріоритетами своєї роботи підготовку доріг до Євро-2012, ремонт автошляхів за основними маршрутами, будівництво об'їздів великих міст, ремонт доріг місцевого значення, особливо у сільській місцевості. У цілому ж дорожники запланували цьогоріч виконати не менший обсяг робіт, ніж торік.

Як повідомили в Мінінфраструктури, до футбольного чемпіонату Євро-2012 необхідна інфраструктура була підготована вчасно, але ремонтні роботи продовжуються. Зокрема, до кінця жовтня цього року всі роботи на дорозі Київ-Житомир буде завершено. Також закінчується ремонт траси Київ - Харків: від Борисполя до Лубен рух забезпечено чотирма смугами, а від Лубен до Харкова завершується ремонт і поширення асфальтобетонного покриття на окремих ділянках.

Окрім цього, у 2012 році заплановано завершити роботи з ремонту дороги від траси Київ-Одеса до Миколаєва. Від Миколаєва до Херсона буде закінчено реконструкцію дороги за параметрами І категорії. Планується виконати ремонт 92 км дороги від Херсона до Сімферополя, що забезпечить проїзд від Києва до Криму відремонтованою дорогою.

Також цьогоріч значний обсяг робіт виконається по захисту кримських доріг від зсувів. Триває будівництво автомагістралі з двома мостами через Дніпро в Запоріжжі, Південного обходу Дніпропетровська, четвертої черги обходу Донецька; реконструюються ділянки доріг Дніпропетровськ-Донецьк, виконується ремонт дороги Решетилівка-Дніпропетровськ, Донецьк-Луганськ, Кіровоград-Миколаїв, а також на ділянках доріг за маршрутом Львів-Дніпропетровськ.

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.», в останні роки темпи дорожнього будівництва зросли в рази. Зокрема, 2011 року збудовано 2 тисячі кілометрів магістральних автодоріг – у 20 разів більше, ніж 2009 року.

При цьому Уряд поставив завдання нарощувати темпи будівництва автодоріг, загальна протяжність яких  становить понад 70 тисяч. 

 
Коментарі (0)