ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїну забудують заводами із переробки вугілля в газ

Україну забудують заводами із переробки вугілля в газ

Янукович дав доручення Кабінету Міністрів і Міністру енергетики визначити, на яких територіях буде розміщено ці заводи. 3,5 млрд доларів інвестицій для цього готові.

Президент України Віктор Янукович заявив, що під час наради з питань розвитку реального сектору, яка відбулася у вівторок, 11 вересня, на базі ВО «Південмаш», ухвалено рішення побудувати в Україні 5 заводів із переробки вітчизняного вугілля в газ. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Адміністрації Президента. 

«Я дав доручення Кабінету Міністрів і Міністру енергетики визначити, на яких територіях буде розміщено ці заводи. 3,5 млрд доларів інвестицій для цього готові. Перше фінансування почнеться в 2012 році», - зазначив Віктор Янукович. 

Нагадаємо, 13 липня 2012 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і Державний банк розвитку Китаю підписали протокол про співпрацю із заміщення споживання природного газу вугіллям. Положення протоколу передбачають можливість відкриття Держбанком розвитку КНР кредитної лінії для фінансування проектів із заміщення споживання природного газу вітчизняним вугіллям на загальну суму 3,6 млрд дол.

 
Коментарі (0)