ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаАзаров сподівається взяти газ з вугілля

Азаров сподівається взяти газ з вугілля

Необхідний для промисловості і теплоенергетики газ буде вироблятися з вугілля.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України 29 серпня 2012 року, - інформує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Глава Уряду зазначив, що нещодавно підписано Протокол про співробітництво з Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки щодо відкриття спеціальної кредитної лінії та залучення кредитних ресурсів під державні гарантії на загальну суму більше 3,5 млрд дол. для реалізації проектів газифікації вугілля.

«Тобто необхідний для промисловості і теплоенергетики газ буде вироблятися з вугілля, - сказав Микола Азаров. - Водночас застарілі теплоагрегати ми будемо замінювати на високотехнологічні, які гранично ефективно і без шкоди для екології спалюють вугілля».

Внаслідок реалізації тільки перших 5 проектів в рамках цієї угоди уже в найближчі роки   очікується принципове посилення енергетичної безпеки держави, подальше зменшення імпорту природного газу більше ніж на 3 млрд куб. м; економія щорічно в середньому до 1,2 млрд дол. та до 150 млн грн бюджетних видатків, оскільки зменшиться відшкодування вартості газу на виробництво теплової енергії для населення. Також очікується забезпечення стабільного ринку збуту для вітчизняних вугледобувних підприємств обсягом до 10 млн тонн рядового вугілля щорічно, окрім цього - створення до 15 тис. нових робочих місць та збереження тих робочих місць, які є на вугледобувних підприємствах і об’єктах теплоенергетики.

 
Коментарі (0)