ГоловнаКоментаріУкраїна спробує збільшити частку відновлювальних джерел енергії до 3%

Україна спробує збільшити частку відновлювальних джерел енергії до 3%

- Національний проект «Енергія природи» наблизить структуру генерації електроенергії в Україні у відповідність до європейських стандартів. Завдяки реалізації цього проекту ми зможемо вже до 2014 року збільшити частку відновлювальних джерел енергії у національному енерговиробництві з нинішніх 0,04%

- Національний проект «Енергія природи» наблизить структуру генерації електроенергії в Україні у відповідність до європейських стандартів. Завдяки реалізації цього проекту ми зможемо вже до 2014 року збільшити частку відновлювальних джерел енергії у національному енерговиробництві з нинішніх 0,04% до 3%. Це узгоджується з вимогами для країн-претендентів на вступ до Європейського Союзу.

Відповідно до стандартів ЄС частка відновлюваних джерел енергії у національному енерговиробництві країн Співтовариства повинна становити не менше 6,5%. До 2020 року відсоток відновлювальних джерел енергії у загальному енергоспоживанні країн-членів ЄС має досягти 20 і, отже, цей проект – це наша стратегія на багато років уперед.

Національний проект «Енергія природи» передбачає виробництво екологічно «чистої» енергії – за рахунок використання вітрової, сонячної енергії та енергії малих рік, – встановленої потужності 2000 МВт. Це дозволить щорічно виробляти 5.0 млрд. кВт.год екологічно чистої електроенергії протягом 25 років.

Крім того, реалізація Національного проекту дозволить вирішити три задачі: по-перше, заощадити істотну частину енергоресурсів, посиливши економічну та політичну безпеку держави; по-друге, створити додаткові робочі місця (масштаби інвестицій в цю галузь дозволять створити близько 4500 робочих місць на виробництві й експлуатації обладнання) та, по-третє, зменшити навантаження на довкілля.

P.S. Національний проект «Енергія природи» буде реалізовано в період до 2014 р. переважно у південних регіонах України, зважаючи на наявність в цих областях достатньої кількості як сонячних, так і вітрових ресурсів. Технічно-досяжний енергетичний потенціал відновлюваних джерел енергії України становить 98 млн. т у. п., його повномасштабне використання дозволяє заощадити близько 84 млрд куб. м природного газу щорічно.

 
Коментарі (0)