ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій«Укравтодор» перемудрував з цінними паперами

«Укравтодор» перемудрував з цінними паперами

На ремонт доріг та мостів в Україні не вистачило коштів. Заплановані на це запозичення «Укравтодору» шляхом випуску облігацій виявилися реалізовані лише наполовину.

Великі дорожньо-інфраструктурні об'єкти, серед яких автомагістраль через Дніпро в Запоріжжі, можуть залишитися без фінансування. Заплановані на це запозичення «Укравтодору» в сумі 5 млрд грн шляхом випуску облігацій виявилися реалізовані тільки наполовину, - повідомляє «Meget».

Зараз попит на корпоративні папери на ринку відсутній - він може з'явитися не раніше 2015 року, вважають експерти.

Державне агентство автомобільних доріг повинно було отримати 5 млн грн в ході трьох закритих випусків облігацій.

Для цього держагентство провело розміщення річних облігації серії H зі ставкою 8% на 1,55 млрд грн і паперів серії J на 950 млн грн з прибутковістю 14,25%.

Як стало відомо з проекту змін до постанови Кабінету Міністрів №479 від 3 липня щодо надання державних гарантій, випуск 2,5 млн паперів серії I, які еквівалентні 2,5 млн грн, виявився провальним.

Інвестори викупили лише 250 тис. трирічних облігацій на суму 250 млн грн з прибутковістю 9,5% річних. Таким чином, «Укравтодор» залучив всього 2,75 млрд грн. Радник голови «Укравтодору» Володимир Галушко уточнив, що покупцем пакета став «Банк 3/4».

 
Коментарі (0)