ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Укравтодор» продовжує «обростати» кредитами

«Укравтодор» продовжує «обростати» кредитами

«Укравтодор» залучає кредитні кошти для ремонту та будівництва низки інфраструктурних об’єктів. Міжнародний банк реконструкції та розвитку зможе виділити сотні мільйонів доларів на реалізацію даних проектів.

«Укравтодор» отримає кредит від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на 800 млн дол. Ці кошти компанія має намір витратити на ремонт ділянки автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський, будівництво обходу міста Решетилівка та реалізацію транспортної розв’язки у селі Бутенки. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Укравтодору».

Домовленості щодо кредиту було досягнуто в ході чергового перегляду проектного портфелю МБРР. 

«Цьогоріч було досягнуто найвищої рівня вибірки кредитних коштів за всіма проектами – понад 30%, а це – значний прогрес у порівнянні з минулими роками, котрий яскраво демонструє МФО ефективність співпраці з Україною. Саме тому керівництво представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові, в особі його директора Чімяо Фана засвідчило свою готовність збільшувати портфель інвестицій в українську економіку», – пояснила начальник Відділу міжнародного співробітництва Державного агентства автомобільних доріг Терезія Бабич.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в «Укравтодорі» порахували, що фактичний обсяг фінансування дорожньої галузі в 2014 році складе 3,2 млрд грн. Якщо з цієї суми виключити борги перед підрядниками (за роботи, виконані у минулі роки) і кошти, передбачені на співфінансування інфраструктурних проектів за рахунок Міжнародних фінансових організацій (МФО), залишається 2,6 млрд грн. Тоді як мінімальна потреба - 6,7 млрд грн.
 
Коментарі (0)